Logo van Goolfe, de golf zoekmachine van Nederland

FAQ - Veelgestelde vragen

Waarom moet ik als golfer voortaan Goolfe gebruiken?
Als je iets zoekt over golf in de breedste zin des woords dan moet je Goolfe gebruiken. Je zoekt sneller, gemakkelijker en bovenal de zoekresultaten zijn relevant voor jou als golfer (of is het toch golver?).

Goolfe vindt veel minder sites dan gewoon Google; m.a.w. waar is al die junk gebleven die normaal in mijn zoekresultaten staan?
Kijk, dat is nu de kracht van Goolfe. Wij indexen dus geen telefoon- en bedrijvengidsen zonder verdere nuttige informatie, onzin-sites alleen bestaan om zoekmachineresultaten van andere sites als zogenaamd zelfgemaakte content aanbieden. Mensen het gebeurt en we kunnen er alleen om treuren (en dit black hat SEO noemen).

Wanneer is Goolfe.nl gestart?
Goolfe is op 11 november gelanceerd voor het grote golfpubliek. Dit zijn de mensen die kaartjes voor golftoernooien kopen, mensen die opzoek zijn naar maatwerk golfclubs, die goedkope golfles van een golfpro willen (maar op hoog niveau), golfspelers die hun handicap willen verlagen, of als doel hebben hun golfswing verbeteren of langere drives slaan.
Is Goolfe.nl nu af?
Nee, om twee redenen. Ten eerste zitten nog niet alle Nederlandse websites die interessante informatie over golf aanbieden in de selectie Goolfe. Ken je een website die nog niet in Goolfe staat (of heb je er zelf één?) dan kun je die aanmelden. Ten tweede zijn er nog vele andere mogelijkheden die nog niet in Goolfe zitten. Denk aan maps (satellietfoto's van golfbanen), nieuws over wedstrijden, toernooien of nieuwe golfclubs, putters, sandwedges en verbeterde golfballen, overzichten van greenfee bedragen en geschikte speeltijden of afbeeldingen voor spreekbeurten van je kinderen (ahum) van golfspelers en golfspeelsters.

Hoe werkt Goolfe.nl?
Hier komt de API uit de mouw: Goolfe gebruikt op volstrekt legale wijze de beschikbare technologie van de Google zoekmachine. De zoekmachine Google doorzoekt continu op verzoek van website-eigenaren maar ook op eigen initiatief het hele internet wereldwijd naar nieuwe websites en nieuwe content op bestaande websites. Bij Goolfe indexeren we nu ruim duizend hoofdzakelijk Nederlandse websites over golf.

Mijn website staat niet in Google (althans niet op de eerste 35 pagina's met zoekresultaten, en toen ben ik maar gestopt met bladeren)?
Geeft niets. Google denkt waarschijnlijk dat jouw website niet belangrijk is. Als jouw website echter over golf gaat dan is-ie voor ons en voor andere golfers wel belangrijken. Meld de website aan en wij indexeren hem wel. Het duurt een paar dagen maar dan is jouw website wel te vinden bij Goolfe.

Die advertenties op Goolfe! Bah!! Ik gruw ervan.
Als deze site je al te commercieel is, is golf misschien niet de meest geschikte sport voor je. Of haal je alle merken van je golfclubs, golftas, golfshirt, golfbroek, golfschoenen af? Goolfe kunnen we gratis voor gebruikers aanbieden omdat die advertenties worden getoond.

Wat kost mij het gebruiken van Goolfe?
Niets. Voor het gemak, de snelheid en het resultaat hoeft u niets te betalen.Copyright © 2009 • Heights B.V. • Alle rechten voorbehouden • Adverteren op GoolfePrivacy statement